MOJA ZGODBA

Sem Jan Kozamernik, profesionalni odbojkar in diplomirani inženir elektrotehnike. Leta 2019 smo z reprezentanco na evropskem prvenstvu v Ljubljani spisali magično zgodbo. V finalu Eurovolleyja, ki se je odvijal v Parizu, smo si priigrali še drugo srebrno medaljo s prvenstev stare celine ter tako postavili nov mejnik slovenskega ekipnega športa. Moje predstave niso ostale neopažene. Po koncu tekmovanja sem bil nagrajen z nazivom Najbolšega blokerja evropskega prvenstva, kar je posledica trdega dela, odrekanja, športnega življenja in požrtvovalnosti. Naziv predstavlja gonilo za v prihodnje, tako v klubu, kot izbrani vrsti, kamor se ne glede na izjemno naporne sezone, vedno z veseljem vračam. Lahko ste prepričani – še naprej bom trdo garal za čarobne trenutke, ki sem jih doživel v dresu z državnim grbom.

ZGODOVINA

Začetki moje zgodbe segajo v leto 1995, v glavno mesto Slovenije, kjer sem rojen. Že od malega sem bil navdušen nad športom, a svoje športne poti nisem začel z odbojko. Radovedno sem raziskoval različna področja športa.

Kot otrok sem obiskoval OŠ Narodnega Heroja Maksa Pečarja. Učitelji so mi vedno govorili, da bom zagotovo (p)ostal športnik, saj sem bil vedno nasmejan, poln energije in uspešen v večini športov, ki sem se jih lotil. Najprej sem se preizkusil v nogometu, vztrajal kar dolgo, sodeloval sem na šolskih atletskih tekmovanjih in veliko časa posvečal gimnastiki. Tudi zaradi medalj, ki smo jih osvajali, ne le na regijskem nivoju, ampak državni ravni.

Kljub vsemu pa nobenega od naštetih športov nisem resnično začutil v sebi, nisem ga vzljubil tako zelo, da bi v njem vztrajal. Morda tudi zato, ker me je mikalo alpsko smučanje, pa ekstremna športa, kot sta rolkanje in srfanje. Discipline, ki so ostale del mene, me še vedno veselijo v prostem času, a zgolj za zabavo in sprostitev.

ŠTUDIJSKI DOSEŽKI

Kljub uspešni in aktivni športni poti, izobrazbe nisem nikdar zanemarjal. Želel sem uspešno zaključiti študij.

Tako sem aprila 2017 uspešno diplomiral na Fakulteti za Elektrotehniko (Univerza v Ljubljani) in pridobil naziv diplomirani inženir elektrotehnike (UN), s povprečno oceno 8,74.

Še posebej ponosen pa sem na prejeto Bloudkovo priznanje za vrhunski mednarodni dosežek, ki smo ga leta 2015 prejeli z odbojkarsko reprezentanco. Pri tem ne morem mimo omembe vrhunskega kolektiva, ki je ustvaril nepozabne dosežke. Dvakrat smo bili tudi razglašeni za Športno ekipo leta (2015 in 2019) s strani Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS).

O MENI

Ljudje me pogosto vprašajo: “Kdo je tvoj vzornik?”

Resnično ga nimam, a imam vizijo in cilj postati z vsakim dnem boljši človek in športnik. Verjamem, da se trdo delo, predanost in dobrota obrestujejo, tako da mi uspeh ne more uiti.

Kot vrhunskemu športniku, mi zdravje veliko pomeni in zato verjamem v zdrav življenjski slog na igrišču in izven njega. Veliko mi pomenijo vrednote, ki jim sledim: družina, predanost, iskrenost in zaupljivost. Zato ljudi s takimi vrednotami močno spoštujem in občudujem.

Zelo cenim vsak prosti trenutek. Vedno ga skušam maksimalno izkoristiti. Potovanja po svetu so mi pri srcu od malega, z družino smo veliko potovali in ostajajo še vedno PRVA stvar, za katero izkoristim proste dni. Skoraj vedno najdem čas za kakšen ekstremni šport, kot sta srfanje na valovih, ali pa wakeboardanje. V zadnjem času sem se navdušil tudi nad igranjem golfa, zaradi česar preživim več časa v naravi, kar mi ob vseh treningih v dvorani pride zelo prav. Narava je velik del mojega življenja. Od malih nog sem bil zelo navdušen na gorami, kamor smo z družino in babico, pogosto hodili na izlete. Gore so ostale del mene, v bližnji prihodnosti pa se želim povzpeti na Triglav.

 

Ena mojih skritih strasti, rekel bi kar skriti talent je tudi kuhanje. Odkar živim na svojem, sem vzljubil kuhanje in tako dnevno ustvarjam in preizkušam nove jedi in okuse. Moja najljubša jed, ki jo tudi sam (tako pravijo) zelo dobro pripravim je Teriyaki losos z rižem in špinačo. Ker pa imam zelo rad tudi meso, si po napornem treningu rad pripravim steak na različne načine.

 

Trenutno je ena mojih najljubših knjig Predanost: Moč strasti in vztrajnosti v življenju in pri delu Angele Duckworth. Od nekdaj je bil moj najljubši film The Shawshank Redemption, najljubše serije pa Sherlock, Suits in Friends.

črta-ozadje-vodoravna-dolga

Things Work Out Best For Those Who Make The Best Of How Things Work Out.

John Wooden

črta-ozadje-vodoravna-dolga

DOSEŽKI

Mladinska Reprezentanca

2012

MEVZA U17 2012 (1.mesto)

2013

Evropsko Prvenstvo U18 (9.mesto)
Cornacchia World Cup Pordenone U19 (1.mesto)

2014

Evropsko Prvenstvo U20 (4.mesto)

2015

Svetovno Prvenstvo U21 (7. mesto)

čLANSKA Reprezentanca

2015

Evropska Liga (1.mesto)
Evropsko Prvenstvo (2.mesto)
Ekipa Slovenije Leta 2015
Športnik Ljubljane 2015 (3.mesto)
Dobitnik Bloudkove Nagrade za Vrhunski mednarodni dosežek

2017

2. Svetovna Liga (1.mesto)
Evropsko Prvenstvo (8.mesto)

2018

Zlata Evropska Liga (12.mesto)
Svetovno Prvenstvo (12.mesto)

2019

Challenger Cup (1.mesto)
Evropsko Prvenstvo (2.mesto)
Najboljši Srednji Bloker Evropskega Prvenstva

Klubski dosežki

2013/2014Z OK ČRNUČE

2. DOL (1.mesto)

2014/2015Z ACH VOLLEY

Pokal Slovenije (1.mesto in Najboljši bloker)
MEVZA (3.mesto)
1. DOL (1.mesto)
udeleženec v CEV Ligi Prvakov

2015/2016Z ACH VOLLEY

Pokal Slovenije (2.mesto in Najbolši bloker)
MEVZA (1.mesto)
1. DOL (1.mesto)
udeleženec v CEV Ligi Prvakov

2016/2017Z ACH VOLLEY

Pokal Slovenije (2. mesto in Najbolši bloker)
MEVZA (1.mesto)
1. DOL (1.mesto)
CEV Liga Prvakov (16.mesto)

2017/2018S TRENTINO VOLLEY

Italijanski Superpokal (4.mesto)
Italijanski Pokal (Polfinale)
Italijansko Prvenstvo (Polfinale - 4.mesto)
CEV Liga Prvakov (5.mesto)

2018/2019S POWERVOLLEY MILANO

Italijanski Pokal (Četrtfinale)
Italijansko Prvenstvo (Četrtfinale - 5.mesto)

2019/2020S POWERVOLLEY MILANO

Italijanski Pokal (Četrtfinale)
Italijansko Prvenstvo (brez mesta - COVID19)
CEV Challenge Cup (brez mesta - COVID19)

črta-ozadje-vodoravna-dolga

The Pessimist Sees Difficulty In Every Opportunity.
The Optimist Sees Opportunity In Every Difficulty.

John Wooden

črta-ozadje-vodoravna-dolga
Scroll to Top